Tandpasta of charcoal tandpasta

voor wittere tanden

Tanden witter maken charcoal tandpasta voor direct resultaat 

Maar hoe werkt het?

Je tanden bleken met tandpasta of charcoal tandpasta. Dit klinkt als een makkelijke en fijne manier om je tanden witter te maken. Jammer genoeg werkt het niet helemaal zo.

Het maakt je tanden namelijk niet witter. De tandpasta zorgt ervoor dat de oppervlaktevlekken die op je tanden zitten worden verwijderd. In deze tandpasta zit een schuurmiddel of blue covarine.

Schuurmiddel

Het schuurmiddel dat in de tandpasta zit zorgt ervoor dat de oppervlakkige vlekken van bijvoorbeeld Koffie, thee, tabak of rode wijn verwijderd worden.

Blue covarine

Bij tanpasta waar blue covarine in zit werkt het een beetje anders. Het is een blauw pigment, het hecht zich aan de oppervlakkige vlekken op je tanden. Dit is een tijdelijke oplossing en na verloop van tijd zal dit wegvagen.

tandpasta,voor,witte,tanden,vraagteken

Vlekken

Hoe ontstaan deze vlekken?

Vlekken op je tanden kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. De meest voorkomende oorzaak is dat je een probleem hebt met de cellen die tandglazuur aanmaken. Deze cellen kunnen worden beschadigd en hierdoor wordt er geen of te weinig glazuur aangemaakt. Hierdoor gaan er kleine luchtbelletjes ontstaan in het glazuur en krijg je vlekjes op je tanden. In deze luchtbelletjes kan pigment terechtkomen en dit kan voor verkleuring zorgen.

wtfdivi014-url0

Charcoal tandpasta

Charcoal tandpasta is tandpasta met geactiveerde houtskool. Dit is een natuurlijke manier om uw tanden witter te maken. Deze manier verwijderd tot wel 90% van de vlekken op je tanden.

wtfdivi014-url1

Schuurmiddel tandpasta

Ik weet zeker dat jullie allemaal gehoord hebben van tandpasta met schuurmiddel. Het is een populaire remedie tegen gekleurde vlekken door te veel koffie of alcohol.

wtfdivi014-url2

Blue Covarine

Blue Covarine is een pigment die in tandpasta zit om je de verkleuring van je tanden tegen te gaan. Doordat de vlekken verwijderd lijken je tanden direct een stuk witter.